Vi har tagit in ekologisk Ingefära & Ceylonkanel

Ekologisk mald ingefära samt ekologisk mald ceylonkanel i förpackning om 250 gram

Vi kände det var dags för lite fler kryddor i vårt sortiment så nu har vår ekologiska gurkmeja fått sällskap av mald ekologisk ingefära samt mald ekologisk ceylonkanel.

Ceylon vs Kassia

Vår malda kanel är av typen ceylon och kommer från en ekologisk odling i Sri Lanka. Ceylon har också kommit att kallas för äkta kanel pga av den längre halten kuramin. Livsmedelsverket avråder från stora intag av kuramin. Den mer traditionella kassiakanelen har en högre halt av kuramin.

Kryddor i såväl mat som bakning

Vår ingefära kommer från ett ekologiskt plantage i Indien. Ingefära passar bra som te i hett vatten med lite honung eller i guldmjölk tillsammans med Ceylon kanel och Gurkmeja. Guldmjölk är en värmande och kryddig dryck med ursprung från den indiska läkekonsten Ayurveda. Guldmjölk passar så väl året runt som när som på dygnet.

Förutom i guldmjölk är ekologisk ingefära samt ekologisk ceylonkanel god i så väl bakning som matlagning. Kanske är de mest självklara som smaksättare i pepparkakor men när allt kommer omkring är de i andra delar av världen även självklara som smaksättare i matlagning, såsom mustiga och kryddiga grytor.

Torkad mald ingefära är perfekt för att ersätta färsk ingefära, ungefär 2-3 kryddmått mald ingefära ersätter en matsked färsk ingefära men såklart är det bäst att smaka av för rätt mängd.

Hudvård från skafferiet

Mycket som du har i skafferiet går att använda till hudvård, så även vår ceylonkanel liksom ingefära. Vad sägs om en rengörande ansiktsmask med honung och kanel? Det enda du behöver är 3 msk honung och 1 msk kanel, blanda väl och låt sitta ca 5-15 min för att sedan skölja bort med varmt vatten. Kanel kan vara starkt på känslig hud, så prova försiktigt och skölj bort vid obehag.

Samtidigt som ansiktet får sig en spa-treatment så kan även kroppen få lite kärlek och omtanke. En härligt kryddig och rengörande skrubb ger en mjuk hud. Blanda ihop 2 dl strösocker, 3/4 dl mandelolja, 1/2 tsk kanel samt 1/2 tsk ingefära. Justera konsistensen med mer eller mindre strösocker respektive mandelolja. Använd skrubben på fuktad hud och skölj av med ljummet vatten.

 

Du hittar produkterna här i vår ÅF-butik! 

Har du inget loggin? Skicka ett mail till info@re-freshsuperfood.se med företagsinformation och organisationsnummer.

Kontakta oss

Här finns vi!

Vårt företag har alltid funnits i Göteborg, för närvarande i det område som kallas Olskroken. Är du i krokarna är du välkommen att titta förbi. Kontakta oss gärna via telefon eller mail innan så du vet att vi är på plats.

Välkommen till Re-fresh Superfood!
Re-Fresh_Logo_vit_transparent-10cm-01

Copyright 2021 © All Rights Reserved