Keltiskt havssalt
Vad är Keltiskt havssalt och vad kommer det ifrån?
Re-fresh Superfoods keltiska havssalt kommer från saltets ursprungliga källa; kustområdena kring Guérande i Frankrike. Här började kelterna skörda havssaltet för redan mer än tvåtusen år sedan. Idag utvinns saltet fortfarande för hand, enligt traditionell keltisk metod.
Tidvattnet från Keltiska havet för in havsvattnet i stora grunda bassänger, som sedan får avdunsta i solen och vinden. Saltarbetarna, som kallas för Paludier, arbetar under sensommaren med att skrapa upp saltet allt eftersom. När saltet är skördat, mals det grovkorniga mineralsaltet till ett finare oraffinerat strösalt. Det är detta salt som är keltiskt havssalt, ofta även benämnd med sitt engelska namn; Celtic sea salt.
Saltet är certifierat av Nature & Progrès, som arbetar för hållbar ekologisk produktion i Frankrike.
Användning
Bordssalt, matlagning, saltlösningar som sole-vatten, naturlig vätskeersättning och så vidare.
Innehåll & Förvaring
Innehåll/100 g
Saltet analyseras och laboratorietestas noggrant, för att inte innehålla tungmetaller och nanopartiklar.
Energi | 0 kJ/0 kcal |
Fett | 0 g |
Kolhydrater | 0 g |
Kostfiber | 0 g |
Protein | 0 g |
Salt | 89,9 g |
Re-fresh Superfoods keltiska salt har genomgått en analys av ett urval av mineraler. Eftersom produkten kommer av naturen, så finns det naturliga variationer på mineralinnehållet. Här redovisas därför ett genomsnittligt värde utifrån den lägsta och högst förekommande mängden.
Mineral | per 100 g | |
Natrium | 34,8 g | * |
Magnesium | 540 mg | 144% |
Kalcium | 295 mg | 37% |
Järn | 4 mg | 29% |
Mangan | 0,55 mg | 28% |
Kalium | 175 mg | 8,5% |
Zink | 0,4 mg | 4% |
% = dagligt referensintag DRI
* = dagligt referensintag ej fastställt
Material
Länken öppnas i ett nytt fönster. För att spara ner materialet, högerklicka på knappen och välj "spara länk som".