Benbuljong
Vår benbuljong kommer från gräsbetande svenska kor. De näringsrika märgbenen får koka under högt tryck, vilket ger samma resultat som när du kokar hemmagjord märgbuljong under lång tid. Efter kokning så frystorkas buljongen för att behålla smak och näringsämnen.
Benbuljongen är rik på protein och innehåller alla essentiella aminosyror. Proteinet i buljongen består bland annat av kollagen som är ett naturligt protein som utgör största delen av kroppens strukturella uppbyggnad.
Benbuljongpulver är inte samma sak som den buljongtärning du köper i matbutiken. Buljongtärningar och flytande fonder innehåller mestadels salt och olika smakämnen utöver grundsmaken, som till exempel örter, smakförstärkare och ibland även jäst. Vårt Benbuljongpulver är frystorkad buljong som enbart är kokad på märgben, utan några tillsatta ämnen som salt, örter, smakförstärkare och så vidare.
Vem kan äta benbuljong
Proteinets betydelse
Användning
Innehåll & Förvaring
Varför vi valt OmniBroth™
Näringsvärde per 100 g
Näringsdeklaration per | 100 g |
Energi | 1770kJ/420 kcal |
Fett - varav mättat - varav enkelomättat - varav fleromättat | 2 g 0,8 g 0,9 g 0 g |
Kolhydrater | 0 g |
Kostfiber | 0 g |
Protein | 95 g |
Salt (ej tillsatt) | 2 g |