Smoothies, shots, Rawbars med mera

Med Re-fresh Superfoods produkter finns många möjligheter till goda drinkar och bars

smoothies_many

Smoothies

Mellanmål & törstsläckande
En smoothie behöver en vätskebas. Det kan vara vanligt vatten, någon form av mjölk, jos, råsaft och så vidare. Tillsätt sedan Re-freshs superfoods efter smak och tycke och mixa tills smoothien är jämn. För att få en mer kraftig och mättande smoothie kan olika typer av proteinpulver eller banan användas. Om du vill ha i hårda eller trådiga ingredienser som till exempel morot eller färsk ingefära, är det viktigt att du har en tillräckligt stark mixer. För en kall servering, mixa ned några isbitar på slutet. Njut!
1 st liten banan 1 st apelsin 1 msk Passionfrukt Superfood 1 rågad msk Coconut Milk Powder ½ dl vatten + några isbitar
green_shot

Shots & Shake

Snabbt & lätt
En shot är lätt att skaka ihop i en shaker. Utgå från en vätskebas som vatten, jos, råsaft och så vidare, och lägg i önskade Re-fresh superfoods. Välj färre ingredienser än till en smoothie och fyll inte upp för mycket innan du skakar. Tänk på att vissa bärpulver som till exempel havtorn blandar sig inte lika lätt och utan en mixer kan shoten skikta sig efter en stund. Så tipset är att dricka direkt efter du shakat den!
1 dl apelsin- eller grapejuice 1-2 tsk nässelpulver 1 krm ingefärspulver. Tips: serveras kallt!
rawbars_1280

Rawbars & Rawbollar

Mellanmål & godis

En bas i rawdeg kan vara mixad av dadlar, solroskärnor, pumakärnor, chiafrön med mera. Om degen blir för torr kan lite vatten eller kokosfett tillsättas. Välj efter smak vilka Re-fresh Superfoods du vill ha i och mixa till önskad släthet.

För rawbars kan det vara lättare att kavla ut till en platt deg mellan smörpapper och sedan skära bitar.Tänk på att detta kräver en kraftig mixer och att den kan behöva köras i korta intervaller för att inte bränna motorn.

Bas (mixa först ca 1 minut):
2dl solrosfrön
2dl pumpa kärnor
3 msk Re-fresh kokosfett

 

Fyll på och mixa med

1 dl Nypon/Havtorn/Hallon
½ dl Hampa protein mjöl
1 dl chia frön
2 tsk Bovete raw Honung
2 tsk Collagen Premium
2 tsk citronjuice
1 krm himalayasalt
1 äggvita

Rullas i nyponpulver