Smoothies, shots, rawbars, guldmjölk med mera
Med produkter från Re-fresh Superfood finns oändliga möjligheter till goda drinkar, drycker och bars. Här finner du flertalet recept och tips på vad du kan göra med våra produkter.
Smoothies
Mellanmål & törstsläckandeVätskebas
En smoothie behöver en vätskebas. Det kan vara vatten, någon form av mjölk, yoghurt, juice, råsaft och liknande. Tillsätt sedan Re-freshs superfoods och bärpulver efter smak och tycke och mixa tills smoothien är jämn. För att få en mer kraftig och mättande smoothie kan olika typer av proteinpulver eller banan användas.
Hårda & trådiga ingredienser
Om du vill ha i hårda eller trådiga ingredienser som till exempel morot eller färsk ingefära, är det viktigt att du har en tillräckligt stark mixer. För en kall servering, mixa ned några isbitar på slutet. Njut!
1 st liten banan
1 st apelsin
½ dl kokosmjölk
½ dl vatten + några isbitar
1 msk Jordgubb
Mixa allt sammans slätt i en mixer. Drick och njut!
Shots & Shake
Snabbt & lättEn shot är lätt att skaka ihop i en shaker. välj först en vätskebas såsom vatten, juice, råsaft och så vidare, och lägg sedan i önskade Re-fresh superfoods och bärpulver.
I motsats till en smoothie är en shot eller shake inte lika krämig och mättande, utan fungerar mer som en törstsläckare och ett enkelt och snabbt sätt att få i sig superfoods samt bärpulver.
Tänk på att vissa bärpulver som till exempel havtorn blandar sig inte lika lätt och utan en mixer kan shoten efter ett tag skikta sig. Så tipset är att dricka direkt efter du shakat den!
1 dl apelsin-, äpple- eller grapejuice
1-2 tsk nässelpulver
1 krm ingefärspulver
Häll i allt i en shaker och skaka ihop.
Tips: serveras kallt!
Rawbars & Rawbollar
Mellanmål & godisBasen i rawdeg kan vara mixad av dadlar, solroskärnor, pumakärnor, chiafrön med mera. Om degen blir för torr kan lite vatten eller kokosfett tillsättas. Välj efter smak vilka Re-fresh Superfoods du vill ha i och mixa till önskad släthet. Tänk på att detta kräver en kraftig mixer och att den kan behöva köras i korta intervaller för att inte bränna motorn.
För rawbars kan det vara lättare att kavla ut till en platt deg mellan smörpapper och sedan skära bitar. Fördelarna med detta är att degen inte fastnar i varken underlag eller kavel.
Bas:
2dl solrosfrön
2dl pumpakärnor
3 msk kokosolja
Mixas först tillsammans ca 1 minut.
Smaksättning:
1 dl Nypon/Havtorn/Hallon
½ dl hampaprotein
2 tsk Collagen pure Premium
1 tsk chiafrön
2 tsk honung
2 tsk citronjuice
1 krm himalayasalt
1 äggvita
Häll i och mixa till en jämn deg. Kavla ut mellan två bakplåtspapper och skär till lagom storlek.
Drycker
Värmande & törstsläckandeNyckeln till en riktigt god dryck är ingredienser av hög kvalitet vilket våra produkt självklart lever upp till.
Våra kryddor gurkmeja, ingefära och ceylonkanel är utmärkta att ha i en guldmjölk, vilket påminner om chailatte.
Nyttig, enkel och god blåbärssoppa gjord på blåbärspulver av hela blåbär - extra mycket smak och näring.
½ dl mald blåbärspulver
1 msk potatismjöl
2-3 msk sötning
6 dl kallt vatten
Rör ihop allt i en kastrull. Värm och koka upp under omrörning. Låt puttra en stund tills blåbärssoppan fått önskad konsistens.
Gurkmejapasta
½ dl mald gurkmeja
½ dl mald ingefära
2 dl vatten
0,5 tsk svartpeppar
1 tsk kokosolja
Rör ihop under puttrande värme. Det ska sjuda ordentligt, i cirka 8 minuter, tills du har en smidig pasta. Gurkmejapastan håller i ca 2 veckor i kylskåp i en försluten glasburk.
Guldmjölk
1 tsk gurkmejapasta
3 dl valfri mjölk
½ tsk mald ceylonkanel
½ tsk mald kardemumma
en nypa cayennepeppar
en nypa svartpeppar
½ tsk flytande vaniljextrakt
½ tsk honung av bra kvalitet
Låt gurkmejapasta värmas i en kastrull ihop med mjölk och kryddor på låg värme under omrörning tills drycken börjar ryka.
Häll upp i en kopp och söta med honung, tänk på att honungen bäst behåller alla sina ämnen när värmen inte är allt för hög.
Drick omedelbart och rör om då och då.
Nyttigare variant på glögg gjord på vår fina råsaft som är 100% bär och inget annat. Mindre söt, mer fruktig och härligt kryddig.
8 dl vatten
½ dl råsaft
½ dl valfri sötning, tex. kokossocker
1 st pomeransskal
1 hel stjärnanis
2 tsk kardemummakärnor
1 tsk hela nejlikor
1 st kanelstång
Sjud vatten, sötning och kryddor i ca 10 min. Sila kryddorna. Låt svalna något och tillsätt råsaften. Vid servering värm försiktigt upp glöggen, på så sätt bevaras alla nyttigheter i råsaften.